X
X
Mai multe ştiri online:
Ofensiva turcă în Siria

Ankara anunță începutul fazei terestre a operațiunii "Izvorul Păcii"

Ştire online publicată Vineri, 11 Octombrie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Militarii turci și aliații săi rebeli sirieni au pătruns, miercuri seară, în nord-estul Siriei, lansând astfel ofensiva terestră asupra luptătorilor miliției kurde susținute de statele occidentale, potrivit anunțului făcut de Ministerul Apărării de la Ankara, relatează agenția AFP, consultată de Agerpres. 


"Forțele noastre armate eroice și Armata națională siriană (n.r. - rebelii sirieni susținuți de Ankara) au început faza terestră a operațiunii", se arată într-un comunicat al Ministerului turc al Apărării. 


Purtătorul de cuvânt al unei grupări rebele siriene care participă la ofensivă a declarat că faza terestră a început, miercuri seară, în direcția orașului Tal Abyad, localitate controlată de miliția Unităților de Protecție a Poporului (YPG) din nord-estul Siriei. 


Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunțat, miercuri, declanșarea unei operațiuni militare împotriva milițiilor kurde YPG pe care a denumit-o operațiunea "Izvorul Păcii". Obiectivul operațiunii vizează, conform propriilor afirmații, închiderea unui "coridor al terorii" în apropierea frontierei de sud a țării sale și crearea condițiilor pentru repatrierea refugiaților sirieni. 
Loviturile aeriene inițiale au fost urmate de bombardamente cu obuze asupra unor baze, depozite de muniții, poziții ale artileriei, precum și ale trăgătorilor de elită ai YPG. 


XXX 
Cel puțin 15 persoane, dintre care opt civili, au fost ucise, miercuri, în cursul ofensivei armatei turce asupra forțelor kurde din nord-estul Siriei, conform informațiilor furnizate de Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDH), transmite AFP. 
Două din victime și-au pierdut viața în tirurile de artilerie asupra Qamichli, oraș cu populație majoritar kurdă. 
Potrivit OSDH, care dispune de o rețea extinsă de surse în Siria, 40 de persoane au fost, de asemenea, rănite. 
Regiunile învecinate Turciei, în special zonele Tal Abyad și Ras al-Ain, au fost bombardate de aviația și artileria armatei turce. 
Ofensiva declanșată, miercuri, de Turcia în Siria este a treia din 2016. Ea deschide un nou front într-un conflict care a făcut peste 370.000 de morți și a provocat strămutarea a milioane de persoane de la declanșarea sa în 2011. 


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Politică-Administrație
Vineri, 18 septembrie Foto : Marian Vasiliev: "Vă place cum arată acum Parcul Tăbăcăriei? Va fi cel mai frumos parc al României!" 17133 vizite, 0 comentarii Marian Vasiliev: "Vă place cum arată acum Parcul Tăbăcăriei? Va fi cel mai frumos parc al României!"
Economie
Sambata, 19 septembrie Foto : Domnule Gheorghe Bosînceanu, nu credeam că vei reuși! 2846 vizite, 0 comentarii Domnule Gheorghe Bosînceanu, nu credeam că vei reuși!
Cultură-Educație
Luni, 21 septembrie Foto : Mai mulţi elevi din Constanţa, confirmaţi cu coronavirus. Şcolile îşi schimbă programul 2482 vizite, 0 comentarii Mai mulţi elevi din Constanţa, confirmaţi cu coronavirus. Şcolile îşi schimbă programul
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.3698 secunde