Angela Merkel se opune excluderii străinilor de la acțiunea caritabilă "supa populară"

101
Angela Merkel se opune excluderii străinilor  de la acțiunea caritabilă

Articole recomandate

Cancelarul german Angela Merkel a denunțat decizia organizatorilor acțiunii caritabile denumite "supa populară" din Essen, mare oraș din bazinul industrial Ruhr, de a refuza accesul străinilor, ceea ce a provocat un val de critici în Germania, relatează AFP.

"Nu trebuie să se acționeze cu astfel de distincții, nu este bine", a declarat cancelarul german la canalul privat de televiziune RTL, exprimându-și speranța că va fi găsită o soluție.

Potrivit Angelei Merkel, decizia organizării unei "supe populare" în Essen arată totuși presiunea care există și numărul celor care depind de acest fel de asociații pentru a se hrăni corect.

Cu puțin timp mai înainte, inscripția "Nazi" a fost descoperită pe unul dintre vehicule și pe localul "supei populare" care nu lucrează decât cu voluntari.

În semn de protest, responsabilul asociației care administrează cantina, Joerg Sartor, a afirmat că nu vrea să șteargă imediat inscripțiile "pentru ca toată lumea să le poată vedea".

Decizia de a nu mai organiza "supa populară" decât pentru germani a fost anunțată săptămâna trecută și a provocat o dezbatere aprinsă în țară. Instituția s-a justificat explicând că afluxul de refugiați din ultimii ani i-a dezavantajat pe săracii locali în ce privește accesul la ajutorul alimentar. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6448 secunde