Angela Merkel salută inițiativa premierului bulgar privind organizarea unei reuniuni UE-Turcia

159
Angela Merkel salută inițiativa premierului bulgar privind  organizarea unei reuniuni UE-Turcia - angela-1516533448.jpg

Articole recomandate

Cancelarul german Angela Merkel, aflată în vizită la Sofia, a salutat, sâmbătă, inițiativa premierului bulgar Boiko Borisov, a cărui țară deține președinția Consiliului UE, de a organiza o reuniune între Bruxelles și președintele turc Recep Tayyip Erdogan pentru a discuta deschis toate problemele, relatează agenția Novinite, consultată de Agerpres.

"Salut inițiativa premierului bulgar Boiko Borisov împreună cu președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker de a se întâlni cu președintele Turciei și de a discuta deschis despre toate problemele", a spus cancelarul Angela Merkel după o întrevedere cu șeful guvernului bulgar.

Premierul Boiko Borisov a exprimat, săptămâna trecută, într-o conferință de presă comună la Sofia cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, dorința președinției bulgare a Consiliului Uniunii Europene de "normalizare" a relațiilor cu Turcia vecină, "fără a ascunde problemele".

În opinia premierului bulgar, acordul privind migrația încheiat în martie 2016 între Turcia și UE, vizând reducerea fluxului de refugiați, "funcționează excelent pentru Bulgaria și pentru Europa". Bulgaria are o frontieră comună cu Turcia o lungime de 259 de kilometri și găzduiește o minoritate de 700.000 de turci, care își are rădăcinile aici încă din timpul Imperiului Otoman.

"Așteptăm mult de la președinția bulgară a UE. Motto-ul «Uniți suntem puternici» este tot ceea ce ne trebuie în Uniunea Europeană", a declarat Angela Merkel. "Bulgaria poate face multe pentru relațiile sale de bună vecinătate. Am vorbim mult despre acest aspect și am discutat în special despre summitul UE-Balcanii de Vest. Analizăm perspectiva aderării țărilor din Balcanii de Vest", a adăugat Merkel.

Cancelarul german a precizat că a discutat cu premierul Borisov despre aderarea Bulgariei la zona Schengen.

"Vedem eforturile depuse de Bulgaria pentru aderarea la zona Schengen, însă nu pot oferi o dată precisă în acest sens", a mai spus Angela Merkel. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3569 secunde