Angela Merkel respinge ideea unei axe Germania-Austria-Italia împotriva migrației

146
Angela Merkel respinge ideea unei axe Germania-Austria-Italia împotriva migrației - angela-1528981982.jpg

Articole recomandate

Cancelarul german Angela Merkel a respins ideea unei axe formate din Germania, Austria și Italia împotriva migrației ilegale, propusă de omologul ei austriac, Sebastian Kurz, informează DPA.

Merkel a arătat că este nevoie de "multe astfel de forme de cooperare, nu doar de aceasta, dacă dorim să ajungem la o soluție europeană unanimă pentru migrația ilegală".

Kurz, care a criticat deschis decizia Germaniei de a-și deschide frontierele pentru imigranți în 2015, a propus axa respectivă în cadrul unei întâlniri la Berlin cu ministrul german de Interne, Horst Seehofer.

"Cred că este important să nu așteptăm dezastrul, ca în 2015, ci să acționăm din timp", a declarat cancelarul austriac.

Austria va prelua de la Bulgaria președinția Uniunii Europene în semestrul al doilea al acestui an, iar una din prioritățile anunțate este oprirea fluxurilor de migranți la frontierele externe ale UE.

Seehofer s-a oferit să sprijine eforturile președinției austriece. DPA reamintește că el s-a confruntat de mai multe ori cu Merkel pe tema migrației.

Angela Merkel dorește să evite o decizie unilaterală a Germaniei, care ar submina solidaritatea europeană. Ea susține adoptarea unui plan european comun, la summitul de luna aceasta al Uniunii Europene.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4272 secunde