Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon:

"Andrei Năstase trebuia lăsat să-și demonstreze capacitățile sau incapacitățile de conducător"

186

Articole recomandate

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a comentat, ieri, pe contul său de Facebook, consultat de Agerpres, decizia instanței de a invalida alegerile pentru Primăria Chișinău, câștigate de Andrei Năstase, candidatul Partidului "Platforma Demnitate și Adevăr", remarcând că "poate era mai bine ca lui Năstase să-i fie oferită posibilitatea să-și demonstreze capacitățile sau incapacitățile sale de conducător, să vadă toată lumea cât de steril e în fața problemelor reale".

Igor Dodon a apreciat totodată în postarea sa că "decizia judecății în privința alegerilor din Chișinău ridică multe semne de întrebare. Noi cunoaștem care sunt încălcările lui Andrei Năstase, dar care sunt încălcările lui Ion Ceban? Dacă s-a mers pe așa decizii cardinale, de ce Ion Ceban nu a fost declarat câștigător al alegerilor, odată ce contracandidatul său a fost exclus pentru încălcarea legislației? Nu exista nicio plângere, contestare în instanță împotriva lui Ion Ceban. Mi se pare că aici avem de-a face iarăși cu standarde duble și justiție selectivă. Dacă făcea Ion Ceban ceea ce făcuse Năstase în campanie, ar fi fost exclus încă din turul I", a scris Dodon, adăugând că "acum, Andrei Năstase a fost victimizat și izbăvit de povara conducerii Chișinăului, cu care el nu s-ar fi isprăvit, din cauza incompetenței sale și lipsei de experiență administrativă".

"Totodată, înțelegem că cineva se teme tare ca socialiștii să nu beneficieze de sprijin din străinătate în alegerile parlamentare. Precedentul lui Năstase, care a profitat de susținere directă de la politicieni străini în campania electorală, eurounioniștii de la guvernare l-au considerat prea periculos în perspectiva parlamentarilor. Vă amintesc că această normă legală a fost creată de la început împotriva socialiștilor, în aprilie 2015, la inițiativa PLDM. Atunci au vrut să stopeze avântul politic al socialiștilor, dar acum a devenit victimă a acestei norme legale tocmai candidatul susținut de PLDM - Năstase", a mai scris Dodon, înainte de a conchide: "Știți proverbul moldovenesc: cine sapă groapă altuia, singur cade în ea".

Judecătoria Chișinău a anulat, marți seară, rezultatele alegerilor locale anticipate pentru fotoliul de primar al capitalei Republicii Moldova câștigate cu 52,57% din voturi de cel mai înverșunat opozant al actualei guvernări, Andrei Năstase.

"Este o decizie arbitrară", a reacționat, marți seară, Andrei Năstase, subliniind că va contesta decizia primei instanțe la Curtea de Apel Chișinău și a îndemnat populația să se pregătească de proteste masive. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7938 secunde