Anders Breivik, autorul masacrului din Oslo, ar putea scăpa de închisoare

744
Anders Breivik, autorul masacrului din Oslo, ar putea scăpa de închisoare - andersbehringbreivik438277004174-1322571551.jpg

Articole recomandate

Anders Breivik, norvegianul care a ucis 77 de oameni în luna iulie, ar putea să nu răspundă în fața justiției pentru acțiunile sale. Un grup de psihiatri a predat, astăzi, Curții din Oslo, un raport din care reiese că el nu era în deplinătatea facultăților mintale, la vremea comiterii atacurilor, informează Realitatea.net.


Raportul de 230 de pagini, cel mai lung din istoria judiciară a Norvegiei, se bazează pe 13 conversații pe care psihiatrii le-au purtat cu Breivik.

Procesul norvegianului era programat pe 16 aprilie anul viitor, dar, în urma raportului psihiatric, el va fi internat într-un spital de psihiatrie, și nu va fi judecat pentru cele două atacuri din 22 iulie.

La audieri, Breivik a justificat carnagiul spunînd că era "necesar" pentru a salva Europa de musulmani și multiculturalism.

Cei doi psihiatri, Synne Serheim și Torgeir Husby, au prezentat marți raportul lor tribunalului din Oslo. Principalele concluzii vor fi dezvăluite oficial de Parchet, în cadrul unei conferințe de presă, la ora locală 13.00 (14.00, ora României).

Conform experților, Behring Breivik suferă de "psihoză", o condiție mentală care i-ar fi alterat judecata înaintea și în momentul atacurilor.

Ultimul cuvânt privind responsabilitatea penală a lui Breivik îi revine tribunalului, care în general respectă recomandările experților.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8912 secunde