Anchetă după găsirea unor informații privind securitatea aeroportului Heathrow

165
Anchetă după găsirea unor informații privind securitatea aeroportului Heathrow - aeroportlondonheathrow-1509282490.jpg

Articole recomandate

Aeroportul Heathrow din Londra a anunțat duminică lansarea unei anchete interne după ce un stick USB care conținea documente confidențiale a fost găsit în plină stradă, incident care amenință securitatea celui mai mare aeroport din Europa, relatează AFP.


Stick-ul a fost găsit de un bărbat pe un trotuar, în vestul Londrei. Conectându-l la un computer, bărbatul a descoperit 76 de dosare confidențiale (hărți, fișiere video, documente), inclusiv informații referitoare la rute parcurse de regina Marii Britanii sau de miniștri și demnitari străini, precum și la măsurile de securitate puse în aplicare atunci când aceștia au venit pe aeroport. Persoana în cauză a anunțat ziarul Sunday Mirror, care relatează cazul, însă nu indică exact când a fost găsit stick-ul USB.

Printre documentele găsite figurează și ID-uri necesare pentru a accesa zone restricționate, locația camerelor de supraveghere precum și programul patrulelor pentru a proteja locația de atacuri teroriste, potrivit ziarului citat.

''Am analizat toate planurile noastre de securitate și suntem convinși că Heathrow rămâne în siguranță. Am lansat, de asemenea, o anchetă internă pentru a înțelege cum s-a întâmplat acest lucru și luăm măsuri pentru a preveni un eveniment similar în viitor'', a declarat o purtătoare de cuvânt a aeroportului, contactată de AFP.

''Siguranța pasagerilor și colegilor noștri este prioritatea absolută pentru aeroportul Heathrow. Regatul Unit și aeroportul Heathrow au unele dintre cele mai stricte măsuri de siguranță aviatică din lume și rămânem vigilenți în fața evoluției amenințărilor, adaptându-ne procedurile în fiecare zi'', a adăugat ea.

Aeroportul Heathrow este cel mai mare din Europa. El este tranzitat de 76 de milioane de călători în fiecare an și găzduiește 80 de companii aeriene.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4541 secunde