Analiză: Tinerii au nevoie de 3 săptămâni pentru a-și reveni după infecția cu Covid-19

203
Analiză: Tinerii au nevoie de 3 săptămâni pentru a-și reveni după infecția cu Covid-19 - virus-1595672744.jpg

Articole recomandate

Adulții tineri, anterior sănătoși, au nevoie de până la trei săptămâni să se recupereze după ce au fost infectați cu noul coronavirus, chiar și dacă au făcut o formă ușoară a bolii, rezultă dintr-o analiză realizată de CDC, scrie CNN.


În urma unui sondaj telefonic realizat în rândul adulților simptomatici cu forme ușoare de COVID-19 de către Centrul pentru Controlul și Prevenirea bolilor din Statele Unite (CDC), s-a constatat că 35% nu au revenit la starea lor de sănătate obișnuită decât după două-trei săptămâni de la momentul testării.


Tusea, oboseala și dificultățile de respirație au fost printre simptomele care au persistat săptămâni întregi după momentul testării.


Raportul CDC concluzionează că recuperarea după infecția cu noul virus, poate fi prelungită chiar și la adulții tineri, fără condiții medicale cronice.


Studiul a fost făcut pe persoane care aveau peste 18 ani și s-au testat pentru COVID-19 la o vizită în ambulatoriu, a spus CDC.


Interviurile au fost efectuate la 14 până la 21 de zile de la data testării, iar pacienții au fost întrebați despre simptome pe care le-au avut în momentul testării, dacă au revenit la starea lor de sănătate obișnuită și dacă suferă de vreo afecțiune medicală cronică.


Dintre cele 292 de persoane intervievate, 274 au raportat că au prezentat unul sau mai multe simptome în momentul testării. Printre respondenții simptomatici care au raportat că nu au revenit la starea lor de sănătate obișnuită, 26% aveau între 18 și 34 de ani, 32% au fost între 35 și 49 de ani, iar 47% peste 50.


Sursa: CNN


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5532 secunde