Americanii recunosc SCOPUL bazei de la DEVESELU

166
Americanii recunosc SCOPUL bazei de la DEVESELU - deveselu-1418642292.jpg

Articole recomandate

Scutul antirachetă de la Deveselu are rolul de a proteja România și aliații din NATO de posibile agresiuni venite din partea Rusiei, informează Realitatea TV. Declarația a fost făcută de Mike Rogers, membru al Comisiei forțelor armate și președinte al Subcomisiei pentru forțe strategice din Congresul SUA. Într-o intervenție la Realitatea TV, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a declarat că scutul e defensiv și nu țintește Rusia. Baza de la Deveselu va deveni operațională la finalul anului viitor. "Vrem să ne reasigurăm prietenii din România că susținem 100% parteneriatul nostru, relația în cadrul NATO și față de securitatea în regiune, mai ales în condițiile agresiunii venite din partea Rusiei", a declarat Mike Rogers.

Întrebat dacă admite că scutul antirachetă are ca scop protejarea României și țărilor NATO de o potențială amenințare venită din partea Federației Ruse, acesta a replicat: "Da."

"NATO trebuie să aibă grijă de flancul său sudic și să includă România și Bulgaria atunci când vorbim despre abordarea noastră în relația cu Rusia", a declarat Rick Larsen, congresman democrat de Washington.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4576 secunde