Americanii au găsit o nouă metodă de execuție a condamnaților la moarte

284
Americanii au găsit o nouă metodă de execuție a condamnaților la moarte - 646x4043-1521104352.jpg

Articole recomandate

Oklahoma intenționează să devină primul stat american care folosește nitrogen pentru execuții, au anunțat miercuri oficiali locali, care au precizat totodată că a fost reluată aplicarea pedepsei cu moartea după o suspendare de trei ani a acestei practici, relatează dpa, citată de Agerpres.


Noua metodă a fost anunțată într-o declarație a procurorului general din Oklahoma, Mike Hunter, și a directorului Departamentului Închisorilor, Joe Allbaugh.

Metoda de execuție cu gaz a fost aleasă pentru că este "eficientă, simplu de administrat, ușor de obținut și nu necesită proceduri medicale complexe", a spus Hunter.

"Cred în justiție pentru victime și familiile lor și în pedeapsa capitală ca fiind potrivită pentru cei care comit astfel de crime", a adăugat el.

Victimele deținuților de pe culoarul morții au așteptat suficient ca să se facă justiție, a spus Allbaugh.

Execuțiile în acest stat au fost suspendate după execuția eșuată a lui Clayton Lockett la 29 aprilie 2014.

Bărbatul, condamnat pentru crimă, a încercat să părăsească patul mobil pe care se afla, gemând de durere și cu spasme, și chiar a vorbit, în cele 43 de minute după ce a fost sedat cu injecția letală. A murit în cele din urmă de un atac de cord.

Pentru implementarea noii scheme ar putea fi nevoie de trei-patru luni, a spus Hunter, la care s-ar adăuga o perioadă de analiză la nivel federal de 150 de zile, scrie realitatea.net



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1592 secunde