America se pregătește de război nuclear? Rusia ripostează!

368
America se pregătește de război nuclear? Rusia ripostează! - ddd-1582376840.jpg

Articole recomandate

Secretarul american al apărării, Mark Esper, a participat săptămâna aceasta la un "mini exercițiu" în cadrul căruia SUA au simulat un atac nuclear împotriva Rusiei, ca represalii la un imaginar atac nuclear rusesc cu putere redusă și la un nivel limitat în Europa, a anunțat vineri un înalt responsabil de la Pentagon, citat de publicația National Defense în pagina sa electronica, potrivit Agerpres.

În cursul acestui exercițiu care a avut loc la Comandamentul Strategic din Nebraska, Esper a participat la o confruntare simulată între Rusia și NATO în Europa, a declarat - sub rezerva anonimatului- un înalt oficial din domeniul apărării în timpul unui briefing la Pentagon. "Am fost atacați cu o ogivă nucleară cu putere redusă, iar pe parcursul exercițiului am simulat răspunsul cu o armă nucleară", a spus oficialul, adăugând că a fost un răspuns "limitat', fără să precizeze de pe ce tip de platformă a fost lansat atacul simulat. Atacul imaginar rusesc a vizat o țintă NATO în Europa. Responsabilul menționat nu a spus ce tip de țintă au vizat militarii americani în cursul atacului simulat ca represalii.

Moscova condamnă elaborarea de scenarii de către SUA care prevăd aplicarea unei lovituri nucleare limitate pe teritoriul Federației Ruse, a reacționat sâmbătă ministrul adjunct de externe rus Serghei Riabkov într-o declarație pentru agenția de presă TASS. "Condamnăm acest tip de acțiuni, deoarece demonstrează mai întâi de toate disponibilitatea Washingtonului de a urma calea confruntării și de a merge spre o reducere suplimentară a pragului de utilizare a armelor nucleare", a declarat Riabkov. Diplomatul rus a calificat drept "simplă flecăreală" afirmațiile că Rusia ar putea acționa conform doctrinei "escaladare pentru dezescaladare".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4833 secunde