America în stare de şoc! Susţinătorii lui Donald Trump au luat cu asalt clădirea Capitoliului

1455
America în stare de şoc! Susţinătorii lui Donald Trump au luat cu asalt clădirea Capitoliului - asalt-1609964260.jpg

Articole recomandate

În capitala Statelor Unite ale Americii se petrec scene incredibile ! Susținătorii lui Donald Trump au intrat în Congres, pentru a-și susține favoritul. Primarul Washington a declarat stare de asediu. Președintele încă în funcție refuză să îi predea mandatul lui Joe Biden.
Susținătorii lui Donald Trump au rupt cordoanele de ordine și au luat cu asalt clădirea Congresului, reușind să intre. Înăuntru are loc procedura de confirmare a rezultatului alegerilor prezidențiale. Congresul se reunise pentru validarea rezultatului alegerilor prezidenţiale de la 3 noiembrie în urmă cărora democratul Joe Biden a ieşit învingător.
O femeie se află în stare critică după ce a fost împuşcată în piept în perimetrul Capitoliului din capitala SUA, Washington, a transmis miercuri postul CNN, citat de Reuters.

Imaginile difuzate la televiziune au arătat ciocniri violente între partizanii preşedintelui în exerciţiu şi agenţii care supravegheau bariera de securitate a poliţiei, aceştia din urmă folosind gaze lacrimogene pentru a-i respinge.  Ulterior, simpatizanţii lui Trump au avut altercaţii cu forţele de ordine pe culoarele Congresului.  Unii dintre protestatari au urcat la prezidiul Senatului, fluturând drapele. şi scandând numele lui Trump. Marşul, sub sloganul "Salvează America", a început dimineaţă în mod paşnică lângă Casa Albă, potrivit EFE. La orele prânzului, preşedintele în exerciţiu le-a declarat protestatarilor că nu va recunoaşte niciodată rezultatul alegerilor.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4854 secunde