Amenzile de circulație s-ar putea dubla de la începutul anului viitor

246
Amenzile de circulație s-ar putea dubla de la începutul anului viitor - amenzi4-1634579709.jpg

Articole de la același autor

Amenzile de circulație s-ar putea dubla de la începutul anului viitor. Creșterea salariului minim va duce la majorarea punctului de amendă, dacă nu intervine plafonarea, cum s-a întâmplat în ultimii ani. Numai ca, acum, în lipsa unui guvern plin, măsura nu poate fi adoptată. 


Punctul de amendă reprezintă 10% din salariul minim pe economie. Cum de la 1 ianuarie intră în vigoare noua valoare a venitului, punctul de amendă va fi de 255 de lei. În țara noastră sunt patru clase de sancțiuni în codul rutier pentru persoanele fizice, ce pornesc de la 2 puncte de penalizare și ajung la 20.

Potrivit Realitatea.net, amenda maximă pentru persoanele fizice, cea de 20 de puncte de penalizare, ajunge în prezent la 2.900 de lei. Dacă se va majora punctul de amendă, atunci aceeași sancțiune va fi de 5.100 de lei.

Pe de-o parte șoferii spun că amenzile ar fi prea mari pentru veniturile din România, însă sunt și conducători auto care sunt de acord cu sancțiuni mai dure pentru cei care nu respectă regulile în trafic.

În prezent, punctul de amendă este de 145 de lei. Valoarea a fost plafonată la începutul fiecărui an incepand cu 2017. O astfel de măsură nu poate fi adoptată, însă, de guvernul interimar.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 13 Octombrie 2012
Stire din Eveniment : 103 amenzi rutiere în ultimele 24 de ore
Pagina a fost generata in 0.6109 secunde