Ambii autori ai atentatelor din Belarus au fost executați

272
Ambii autori ai atentatelor din Belarus au fost executați - belarus-1332081000.jpg
Dmitri Konovalov și Vladislav Kovaliov, condamnați la pedepse capitale pentru atentatele teroriste de la Minsk și Vitebsk, au fost executați, a anunțat sâmbătă seară Televiziunea Națională a Republicii Belarus, informează Interfax.

Kovaliov și Konovalov au fost declarați vinovați de atacurile teroriste comise la 11 aprilie 2011, în metroul din Minsk, precum și la 3 iulie 2005, de Ziua Independenței, la Minsk și Vitebsk.

În timpul procesului, Kovaliov nu și-a recunoscut vinovăția, înain-tând președintelui Aleksandr Lukașenko o cerere de grațiere. Konovalov nu a înaintate cerere de grațiere, recunoscându-și vino-văția pentru atentatele teroriste din 2008 și 2011. Lukașenko a refuzat să-i grațieze pe cei doi, în pofida presiunilor din partea organizațiilor internaționale.

În 11 aprilie 2011, în stația "Oktiabrskaia" din metroul de la Minsk, a fost detonată o încărcătură explozibilă: 11 persoane au murit la fața locului, alte patru la spital, 33 au suferit răni grave și 70 de persoane răni ceva mai ușoare. În total, au avut de suferit circa 300 de persoane.

În timpul exploziilor de la Vitebsk, au fost rănite 50 de persoane, nicio persoană nu a decedat. În aceeași zi, explozia de la Minsk a provocat rănirea a 55 de persoane, dintre care 47 au fost spitalizate. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5833 secunde