Invalidarea alegerilor pentru Primăria Chișinău

Ambasada SUA și Misiunea UE își exprimă îngrijorarea

202
Ambasada SUA și Misiunea UE  își exprimă îngrijorarea - ambasada-1529584977.jpg

Articole recomandate

Ambasada SUA și șeful Misiunii UE la Chișinău și-au exprimat îngrijorarea în legătură cu decizia "neașteptată și netransparentă" de invalidare a alegerilor pentru funcția de primar al Capitalei Republicii Moldova, informează portalul Deschide.md.

Misiunea diplomatică americană reamintește că principiul primordial al unui stat democratic este dreptul poporului de a-și alege propria conducere, subliniază reprezentanța diplomatică a SUA la Chișinău pe pagina sa de Facebook, atrăgând atenția că este vorba de o "evoluție îngrijorătoare, care continuă erodarea încrederii cetățenilor moldoveni în procesul democratic".

"Statele Unite examinează îndeaproape detaliile referitoare la această decizie și lucrăm cu partenerii noștri din societatea civilă și din comunitatea diplomatică pentru a asigura supremația valorilor democratice adevărate", mai menționează mesajul.

De asemenea, ambasadorul UE la Chișinău, Peter Michalko, se arată îngrijorat de decizia instanței de judecată de a declara nule alegerile locale de la Chișinău. Diplomatul a scris pe Facebook că "voința poporului trebuie respectată în orice societate care aspiră să devină democratică". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3521 secunde