Ambasada SUA din Ucraina cere evacuarea personalului neesen╚Ťial

240
Ambasada SUA din Ucraina cere evacuarea personalului neesen╚Ťial - usa-1642850058.jpg
Ambasada SUA la Kiev, capitala Ucrainei, a cerut Departamentului de Stat s─â autorizeze plecarea tuturor personalului neesen╚Ťial ╚Öi a familiilor acestora, potrivit unui raport CNN.


O surs─â apropiat─â guvernului ucrainean a declarat pentru CNN c─â SUA au informat Ucraina c─â este ÔÇ×probabil s─â ├«nceap─â evacu─ârile ├«nc─â de s─âpt─âm├óna viitoareÔÇŁ ale familiilor diploma╚Ťilor de la ambasada de la Kiev.


Sursa a spus c─â pre╚Öedintele Volodymyr Zelensky a vorbit cu secretarul de stat al SUA Antony Blinken despre aceast─â chestiune ╚Öi i-a spus c─â dac─â Statele Unite ar face un pas at├ót de dramatic, ar fi o ÔÇ×reac╚Ťie excesiv─âÔÇŁ.


Un purt─âtor de cuv├ónt al Departamentului de Stat a declarat pentru CNN c─â nu au ÔÇ×nimic de anun╚Ťat ├«n acest momentÔÇŁ, ad─âug├ónd: ÔÇ×Efectu─âm o planificare riguroas─â de urgen╚Ť─â, a╚Öa cum facem ├«ntotdeauna, ├«n cazul ├«n care situa╚Ťia de securitate se deterioreaz─âÔÇŁ.


Raportul ambasadei SUA vine ├«n timp ce Ucraina a acuzat vineri Rusia c─â a sporit livr─ârile de arme, muni╚Ťie ╚Öi echipament militar c─âtre regiunile separatiste din Ucraina, ├«n timp ce recruteaz─â activ mercenari pentru a lupta ├«n conflictul ├«n curs.


Ucraina a spus c─â a spus c─â Moscova ÔÇ×continu─â s─â m─âreasc─â capacit─â╚Ťile de lupt─âÔÇŁ ale separati╚Ötilor pro-ru╚Öi ╚Öi, de la ├«nceputul acestei luni, a ÔÇ×transferat ├«n mod secret pe cale ferat─â ╚Öi rutier─â peste 7.000 de tone de combustibil, mai multe tancuri ╚Öi unit─â╚Ťi de artilerie autopropulsateÔÇŁ c─âtre regiuni.


Acesta a spus c─â Rusia ├«ntreprinde, de asemenea, ÔÇ×recrutare activ─â de mercenariÔÇŁ care sunt trimi╚Öi ├«n regiuni controlate de separati╚Öti.


Vineri, secretarul de stat al SUA Antony Blinken a avertizat c─â orice invazie rus─â a Ucrainei va fi ÔÇ×├«nt├ómpinat─â cu un r─âspuns severÔÇŁ ├«n urma ├«nt├ólnirii sale cu ministrul rus de externe Serghei Lavrov.


Lavrov a spus c─â Rusia nu are planuri de a invada Ucraina, ├«n ciuda faptului c─â a adunat peste 100.000 de militari la grani╚Ťele sale. El a ad─âugat c─â sper─â ├«n ÔÇ×r─âspunsuri concrete la propunerile noastre concreteÔÇŁ ÔÇô inclusiv cereri ca NATO s─â nu se extind─â niciodat─â la fostele na╚Ťiuni sovietice precum Ucraina.
Articole din aceea╚Öi sec╚Ťiune

Pagina a fost generata in 1.7597 secunde