ALTE ȚĂRI CUM POT? Cazul unei fete violate și omorâte a schimbat legea în Serbia, în ciuda opoziției CE

690
ALTE ȚĂRI CUM POT? Cazul unei fete violate și omorâte a schimbat legea în Serbia, în ciuda opoziției CE - img-1564389773.jpg

Articole recomandate

Drama unui tată a cărui fiică a fost răpită, batjocorită și ucisă în anul 2014 a condus la schimbarea totală a Codului Penal, în Serbia, în ciuda opoziției Consiliului European.

Legea poartă numele fiicei lui Igor Juric, Tijana, și a fost adoptată în urmă cu câteva zile de Parlamentul de la Belgrad, scrie observator.tv

Astfel, Codul Penal din Serbia a fost modificat și prevede pedeapsa cu închisoarea pe viață fără posibilitatea eliberării condiționate pentru infracțiuni deosebit de grave, precum violul sau crima, atunci când victimele sunt copii sau femei însărcinate.

Legea Tijana este rezultatul unei campanii purtate de Igor Juric, un sârb a cărui fiică a fost victima unui criminal odios care a răpit-o, violat-o și apoi ucis-o.

Inițiativa legislativă a tatălui a fost sprijinită de peste 160.000 de persoane, printre care și numeroși parlamentari.

Dunja Mijatovic, Comisarul pentru drepturile omului din cadrul Consiliului Europei, a cerut la începutul acestei luni Belgradului să nu voteze amendamentul lui Igor Juric, deoarece regulile europene în domeniu cer ca o condamnare pe viață să includă și posibilitatea eliberării condiționate.

Povestea tristă a Tijanei, fata care a schimbat legea în Serbia


Tijana Juric avea numai 15 ani atunci când a fost ucisă fără milă. Fata locuia, alături de familia ei, în Subotica, Vojvodina (Serbia).

Pe 25 iulie 2014, Tijana a mers în satul Bajmok, la bunici, acolo unde obișnuia să își petreacă vacanța de vară, alături de numeroși prieteni, notează index.hr.

În seara de 25 iulie, Tijana a fost răpită, la miezul nopții, în timp ce se afla pe o stradă din sat.

Dragan Djuric (34 de ani) a fost arestat, 13 zile mai târziu, și a recunoscut că a răpit-o pe fată, a batjocorit-o și apoi a ucis-o în mașina sa.

Trupul neînsuflețit al fetei de 15 ani a fost găsit îngropat la marginea unei păduri.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6423 secunde