Aliații Angelei Merkel. Verzii și liberalii, chemați la negocieri

103
Aliații Angelei Merkel. Verzii și liberalii, chemați la negocieri - aliatii-1507644856.jpg

Articole recomandate

Cancelarul german, Angela Merkel, a declarat că negocierile în vederea formării unei majorități și a unui guvern vor începe la 18 octombrie, discuțiile anunțându-se complicate, deoarece îi vor aduce la aceeași masă pe conservatori, liberali și ecologiști, pentru crearea a ceea ce ar putea fi prima coaliție națională formată din trei partide, relatează AFP.

Uniunea Creștin Democrată (CDU), partidul cancelarului Angela Merkel, și aliații săi bavarezi din Uniunea Creștin Socială (CSU) "vor invita mai întâi FDP (liberali), apoi pe Verzi, la 18 octombrie, pentru discuții separate", a spus Merkel, în fața presei, la Berlin. "Apoi, vineri, 20 octombrie, vor avea loc discuții exploratorii cu toți partenerii", a adău gat ea, citată de Agerpres.

Angela Merkel a făcut acest anunț după ce a prezentat compromisul adoptat duminică seară cu aliații său bavarezi din CSU privind o politică de primire a solicitanților de azil mai restrictivă. Ea este tot mai criticată de aripa de dreapta a familiei politice conservatoare CDU/CSU pentru victoria sa dezamăgitoare la alegerile legislative din septembrie și pentru avansul istoric al extremei drepte. În opinia detractorilor cancelarului, generozitatea mult prea mare a Germaniei, care a primit peste un milion de imigranți în 2015-2017, este cauza acestui rezultat amestecat.

"Pentru noi, ziua de ieri a fost importantă, deoarece trebuia ca CDU și CSU să ajungă la o poziție comună în privința acestor negocieri cu ecologiștii și liberalii", a recunoscut, luni, Angela Merkel.

Acest aranjament între conservatori riscă totuși să fie dificil de impus acestor potențiali parteneri de coaliție, ecologiștii arătându-se deja extrem de rezervați asupra acestui subiect.

"Poate că este poziția CDU/CSU, însă nu va fi și cea a unui viitor guvern", a spus, luni, unul din copreședinții Verzilor, Cem Ozdemir. "Sunt curios să văd cum vor încerca să ne vândă asta", a adăugat el. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3777 secunde