Ali Babacan va crea un partid rival formațiunii turce de guvernământ AKP

211
Ali Babacan va crea un partid rival formațiunii turce de guvernământ AKP - ali-1574896627.jpg

Articole recomandate

Fostul vicepremier și ministru turc al Economiei Ali Babacan, care a demisionat, în iulie, din Partidul Justiției și Dezvoltării (AKP) al președintelui Recep Tayyip Erdogan, a anunțat, marți, că va crea până la sfârșitul anului un nou partid politic, informează AFP. 
Membru fondator al AKP, partidul conservator islamic aflat la putere, Babacan a demisionat pe 8 iulie, ca urmare a unor "divergențe profunde" cu membrii din conducerea formațiunii politice, invocând necesitatea "unei noi viziuni" pentru Turcia. 
"Calendarul creării unui nou partid este sfârșitul anului", a indicat Babacan, în vârstă de 52 de ani, pe postul de televiziune Haberturk. 


Noul partid, care nu are deocamdată un nume, este destinat coagulării unor pături largi ale populației, a explicat Babacan. "Va fi mișcarea politică a unui curent dominant", a adăugat el. 


Personaj respectat în mediul economic ca urmare a stabilității economiei țării în perioada în care a deținut portofoliul Economiei (2002 - 2007), Ali Babacan a ocupat ulterior postul de ministru al Afacerilor externe și apoi pe cel de vicepremier. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6042 secunde