Alexis Tsipas, sub presiune. Ce i se cere

175
Alexis Tsipas, sub presiune. Ce i se cere - alexistsipras-1436357629.jpg

Articole recomandate

Sprijinul liderilor partidelor politice din Grecia față de premierul Alexis Tsipras pentru negocierile cu UE a început să se fisureze după reuniunea de marți, din Bruxelles, a zonei euro, a cărui concluzie a fost că guvernul grec mai are timp până duminică să vină cu soluții în vederea încheierii unui nou acord de finanțare, alternativa fiind ieșirea din zona euro, relatează agenția EFE.


Partidele de opoziție, care luni au strâns rândurile în jurul lui Tsipras după victoria taberei 'Nu' (cea împotriva acordului propus de creditorii internaționali) la referendum, au declarat, azi, în unanimitate că mandatul pe care l-au acordat premierului este să încheie un acord, nu să rupă Grecia de Europa.

Linia roșie națională este păstrarea monedei euro și rămânerea în Europa, a declarat purtătorul de cuvânt al formațiunii conservatoare Noua Democrație, Kostas Karagunis. 'Guvernului grec îi revine responsabilitatea de a negocia și domnul Tsipras trebuie să semneze, așa cum a promis, un acord pentru rămânerea țării în zona euro', a adăugat acesta.


La rândul său, liderul partidului de centru To Potami, Stavros Theodorakis, i-a cerut lui Tsipras să prezinte urgent propuneri care să mențină Grecia în zona euro, orice alt act fiind considerat de el 'o trădare'.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 08 Iulie 2015
Stire din Actual : Zi importantă pentru Grecia
Pagina a fost generata in 1.4627 secunde