Alertă teroristă! Italia va întări măsurile de supraveghere

423
Alertă teroristă! Italia va întări măsurile de supraveghere - alerta-1552862409.jpg

Articole recomandate

Italia va întări măsurile de supraveghere pentru a evita ca autorul masacrului de la Christchurch să facă "emuli" în țară, a declarat, sâmbătă, ministrul de Interne Matteo Slavino, liderul Ligii, extrema dreaptă italiană, transmite AFP. 


"Comitetul de analiză strategică antiterorism a avut, în această dimineață (n.r. - sâmbătă dimineață), o reuniune extraordinară după atacul împotriva a două moschei în Noua Zeelandă", a informat serviciul de comunicare al lui Salvini. 


"Nu a reieșit nicio legătură între autorul atacurilor și Italia, dar serviciile noastre de securitate rămân vigilente pentru a monitoriza situația. Au fost date directive pentru o supraveghere sporită vizând evitarea riscului ca autorul atentatului să facă emuli și de eventuale represalii din partea mediilor radicalizate", adaugă comunicatul. 


Matteo Salvini, ajuns la putere cu sloganul "Italienii mai întâi", este acuzat adesea de opoziție că alimentează tensiunile rasiste sau islamofobe. La nivel local, aleșii Ligii s-au opus vehement ridicării de moschei. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.871 secunde