Alertă la nivel mondial! Coreea de Nord a efectuat un "test foarte important"

175
Alertă la nivel mondial! Coreea de Nord a efectuat un

Articole recomandate

Coreea de Nord a anunțat duminică că a efectuat un "test foarte important" la baza sa de lansare a sateliților Sohae, înconjurat de mister, dar semnificativ pentru eșecul negocierilor în domeniul nuclear dintre Phenian și Washington, comentează AFP.
Informația a fost transmisă de agenția oficială KCNA, care nu a oferit niciun detaliu despre dispozitivul sau arma testată.
"Un test foarte important a avut loc la baza de lansare a sateliților Sohae în după-amiaza zilei de 7 decembrie", a declarat un purtător de cuvânt al Academiei naționale de științe a Coreii de Nord.


Rezultatul acestui test va avea un "efect important" schimbând "statutul strategic" al Coreii de Nord, a adăugat el.
Mai devreme în cursul zilei de sâmbătă, președintele american, Donald Trump, a lăudat în fața presei la Washington "relația sa foarte bună" cu liderul nord-coreean Kim Jong Un.


"Cred că vrem amândoi să le păstrăm așa cum sunt. Știe că am alegerile care vin", a adăugat el, insistând că ar fi surprins dacă Phenianul "ar acționa în mod ostil".


Situată pe coasta de nord-vest a Coreii de Nord, baza militară Sohae, cunoscută și sub numele Tongchang-ri, s-a aflat de peste un în centrul diplomației în trei dintre Phenian, Seul și Washington.


Are toate aparențele unui centru spațial pentru lansarea sateliților pe orbită. Nord-coreenii l-au utilizat însă pentru mai multe lansări de rachete condamnate de comunitatea internațională, care mai denunță antrenamentele la tiruri de rachete cu rază lungă de acțiune.


În cursul summitului de la Seul din septembrie 2018, liderul nord-coreean Kim Jong Un s-a angajat să îl închidă. Ulterior, discuțiile pentru denuclearizarea Peninsulei Coreene au intrat în punct mort.
În martie, serviciul de spionaj al Coreei de Sud (NIS) a anunțat că Phenianul a reluat activitatea pentru a restabili centrul său cheie de lansare a rachetelor cu rază lungă de acțiune de la Tongchang-ri.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.658 secunde