ALERTĂ ÎN SPANIA, după ce "BACTERIA UCIGAȘĂ" a fost depistată în apropiere de Valencia

220
ALERTĂ ÎN SPANIA, după ce

Articole recomandate

Bacteria Xylella fastidiosa, care a decimat mii de măslini în Italia a fost detectată în Spania continentală în apropiere de Valencia (est) după ce a atins Insulele Baleare, situația provocând îngrijorare în țara care este cel mai important producător de ulei de măsline din lume, informează joi AFP.

''Suntem foarte îngrijorați și de asemenea foarte preocupați să punem în funcțiune toate măsurile planului de luptă'', a declarat joi pentru AFP Elena Cebrian, responsabilă pentru agricultură în cadrul guvernului regional din Valencia.

Bacteria, care a cauzat ofilirea arborilor afectându-i din interior către exterior, a fost detectată la sfârșitul lunii iunie la migdalii din apropierea satului Guadalest, pe coasta de sud-est a Spaniei.

Analizele efectuate asupra măslinilor de pe aceeași proprietate agricolă au avut rezultate negative, potrivit autorităților regionale.

Tulpina bacteriei se afla în curs de identificare joi, un element important pentru a ști dacă aceasta este la fel de virulentă ca cea care a infectat aproape un milion de măslini în Italia.

Toți copacii și toate plantele de pe această parcelă aflate pe o arie de 100 de metri urmează să fie dezrădăcinate. Zona a fost, de asemenea, tratată împotriva insectelor suspectate că ar transmite bacteria.

Regiunea Valencia pregătește un plan de compensare pentru agricultorii care ar putea fi afectați în viitor, autoritățile sperând să încurajeze astfel stimularea locuitorilor pentru semnalarea cazurilor suspecte, a declarat Cebrian.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3149 secunde