ALERTĂ ÎN GERMANIA! Șeful poliției anunță dejucarea unui atentat cu BOMBĂ BIOLOGICĂ CU RICINĂ

471
ALERTĂ ÎN GERMANIA! Șeful poliției anunță dejucarea unui atentat cu BOMBĂ BIOLOGICĂ CU RICINĂ - politia-1529499870.jpg

Articole recomandate

Un atentat cu bombă biologică cu ricină, o otravă foarte puternică, a fost dejucat în Germania, a declarat miercuri șeful poliției judiciare, Holger Münch, după arestarea unui tunisian la Koln săptămâna trecută, informează AFP.

"Au existat în acest caz pregătiri concrete pentru a comite o astfel de acțiune, cu un fel de armă biologică, și este vorba despre ceva fără precedent în Germania", a declarat Münch la radioul public, informează agerpres.ro.

"Perchezițiile au relevat că suspectul produsese deja ricină", otrava de origine vegetală cea mai violentă cunoscută în prezent, a mai declarat Münch.

Anchetatorii dispun de elemente ce indică spre legături ale suspectului cu organizația Stat Islamic, a adăugat el.

Ricina, de 6.000 de ori mai puternică decât cianura, este mortală dacă este ingerată, inhalată sau injectată. Împotriva sa nu există antidot.

Holger Münch a mai precizat că au fost găsite "un mare număr de semințe de ricin, care permiteau producerea" otrăvii, "precum și diverse alte ustensile necesare fabricării unui exploziv".

Conform parchetului antiterorist, au fost confiscate o mie de semințe de ricin.

Rămâne ca anchetatorii să stabilească care era obiectivul vizat de atentat și dacă suspectul a avut complici.

Tunisianul de 29 de ani, prezentat ca Seif Allah H., fusese reperat 'cu câteva luni în urmă' de autorități și se afla sub supraveghere.

Arestarea sa a fost posibilă datorită cooperării cu 'servicii de securitate naționale și internaționale', a mai spus șeful poliției judiciare.

Conform presei germane, Agenția Centrală de Informații (CIA) a fost cea care a avertizat prima poliția germană, după ce reperase cumpărarea de către suspect de pe internet a unor substanțe putând servi la fabricarea unei bombe.

Atacuri islamiste cu substanțe toxicologice sunt posibile oricând în Germania, a avertizat miercuri o sursă din cadrul serviciului de informații interne BfV, citată de Reuters.

Militanți ai SI au efectuat experimente cu ricină în trecut și au și produs-o, a indicat sursa, precizând că organizația jihadistă a scos un manual cu instrucțiuni detaliate de producere a acestei otrăvi, încurajând astfel folosirea ei.

În luna mai, autoritățile franceze au anunțat dejucarea unui atentat cu exploziv sau cu ricină la Paris. Un egiptean în vârstă de 20 de ani a fost arestat și încarcerat în acest caz.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6108 secunde