Aleksei Navalnîi a fost transportat cu un avion medical din Siberia la Berlin

152
Aleksei Navalnîi a fost transportat cu un avion medical din Siberia la Berlin - alekseinavalni-1598082003.jpg

Articole recomandate

Liderul opoziției ruse, Aleksei Navalnîi, aflat în comă, cu suspiciune de otravire, a fost transportat cu un avion medical din Siberia la Berlin, pentru îngrijiri medicale, sâmbătă dimineață.


 Liderul opoziției ruse, Aleksei Navalnîi, aflat în comă după ceea ce apropiații săi asigură că a fost o "otrăvire", a aterizat sâmbătă dimineața pe aeroportul din Berlin unde urmează să fie îngrijit, potrivit site-ului pentru monitorizarea traficului aerian Flightradar24, informează AFP și Reuters, preluate de Agerpres.


Avionul privat, care a decolat din orașul siberian Omsk în urma unor tratative lungi și intense, a aterizat la orele locale 08:47 (06:47 GMT) pe aeroportul Tegel, în nord-vestul Berlinului.


Avionul medical care îl transportă pe opozantul rus Aleksei Navalnîi, aflat în comă după ce anturajul său afirmă că a fost otrăvit, a decolat sâmbătă dimineața de pe aeroportul orașului siberian Omsk, cu destinația Berlin.


"Avionul cu Aleksei a decolat spre Berlin. Multe mulțumiri tuturor pentru sprijinul acordat. Lupta pentru viața și sănătatea lui Aleksei abia a început și mai sunt multe încercări de trecut, însă acum cel puțin a fost făcut primul pas", a scris pe Twitter purtătoarea de cuvânt a opozantului rus, Kira Iarmîș.


Cu puțin timp înainte, ea a postat o fotografie cu targa care îl transporta pe Navalnîi, și a scris că alături de el se afla soția acestuia.


Aleksei Navalnîi va fi transportat la spitalul universitar Charité din Berlin, unde un alt reprezentant al opoziției ruse, Piotr Verzilov, a fost tratat înaintea lui, transportat tot de ONG-ul Cinema for Peace, care a închiriat avionul sosit la Omsk.


Principalul adversar al Kremlinului, ale cărui informări publice denunțând corupția elitelor ruse se bucură de multă popularitate pe internet, a fost deja victimă a unor atacuri fizice.


"FBK (Fondul de combatere a corupției) își continuă activitatea", a declarat pe Twitter chiar înainte de decolare Ivan Jdanov, directorul acestei organizații fondate de Aleksei Navalnîi.


În ultimii ani, mulți adversari ai regimului de la Moscova au fost victime ale otrăvirii sau au denunțat astfel de otrăviri, atât în Rusia cât și în străinătate. Autoritățile ruse au negat întotdeauna orice responsabilitate.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5156 secunde