Aleksandr Lukașenko, reales pentru a șasea oară președintele Belarusului, cu aproape 80% din voturi

140
Aleksandr Lukașenko, reales pentru a șasea oară președintele Belarusului, cu aproape 80% din voturi - aleksandrlukaenko-1597041938.jpg

Articole recomandate

Președintele belarus Aleksandr Lukașenko a obținut 79,7% de voturi la alegerile prezidențiale de duminică, conform unui exit-poll realizat la ieșirea din birourile electorale. Candidata Opoziției, Svetlana Tihanovskaia, a obținut 6% din voturi, informează Agerpres.


Dacă cea mai mare parte a birourilor de votare s-au închis la ora 20:00 (17:00 GMT), unele au fost autorizate să rămână deschise din cauza afluenței alegătorilor.


"Sper că votul se va termina de asemenea fără probleme în aceste locuri", a declarat la televiziunea publică președinta Comisiei electorale, Lidia Ermoșina.


Lukașenko, în vârstă de 65 de ani, a tolerat puțin dizidența în cei 26 de ani la putere în fosta republică sovietică de aproximativ 9,5 milioane de locuitori din Europa de Est, situată între Rusia și Polonia. El a candidat acum pentru al șaselea mandat prezidențial.


Înainte de scrutin, Lukașenko a lansat o campanie represivă împotriva protestatarilor opoziției pe care i-a acuzat de uneltire cu forțe străine pentru a-l răsturna de la putere.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2602 secunde