Aleksandr Lukașenko a anunțat că nu vor avea loc noi alegeri

114
Aleksandr Lukașenko a anunțat că nu vor avea loc noi alegeri - aleksandrluka537enko-1597656107.jpg

Articole recomandate

Președintele Belarusului, Aleksandr Lukașenko, a anunțat luni că nu vor avea loc noi alegeri prezidențiale, în pofida cererilor opoziției și a protestelor antiguvernamentale din întreaga țară, scrie Agerpres.


''Nu ar trebui niciodată să vă așteptați să fac ceva sub presiune. Nu vor avea loc (noi alegeri)'', a spus liderul de la Minsk.


Noi manifestații erau în desfășurare luni dimineață în fața mai multor uzine și a sediului televiziunii publice de la Minsk, la apelul opoziției, care a anunțat o grevă generală pentru a protesta împotriva realegerii controversate a președintelui Aleksandr Lukașenko, la 9 august.


Demonstranți purtând drapele alb și roșii ale opoziției s-au reunit în fața unei uzine de mașini grele unde Lukașenko a sosit luni cu elicopterul, conform AFP.


De asemenea, mii de angajați au oprit lucrul la uzina de tractoare de la Minsk (MTZ).


Duminică, manifestanți care scandau ''Demisia!'' au umplut centrul capitalei belaruse, în cel mai amplu protest de până acum împotriva realegerii președintelui Aleksandr Lukașenko, după ce Rusia a anunțat că îi va oferi acestuia sprijin militar dacă va fi necesar. Oponenții lui Lukașenko, aflat la putere de 26 de ani, spun că votul a fost fraudat, dar președintele invocă rezultatele oficiale, care îi acordă peste 80% din sufragii.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2285 secunde