Alegerile pentru Primăria Chișinău, invalidate în instanță. Andrei Năstase anunță că va ataca decizia

Miercuri, 20 Iunie 2018
150
Judecătoria Chișinău a invalidat alegerile locale care au avut loc în capitala Republicii Moldova în 3 iunie. Andrei Năstase, candidatul Partidului "Platforma Demnitate și Adevăr" (PPDA), care a câștigat scrutinul, spune că va contesta decizia la Curtea de Apel, scrie deschide.md.


"Vom contesta această hotărâre la Curtea de Apel. Avem la dispoziție o zi pentru a contesta decizia. O să facem acest lucru cât mai repede, dar vom aștepta decizia de la Curtea de Apel. Am un îndemn către toți să fim pregătiți pentru proteste masive. Este o decizie arbitrară pentru care această judecătoare trebuie să facă pușcărie", a declarat Andrei Năstase, după decizia Judecătoriei Chișinău, care a invalidat alegerile locale parțiale din 3 iunie.


În turul al doilea al alegerilor locale organizate la Chișinău, Andrei Năstase, candidatul Partidului "Platforma Demnitate și Adevăr", a obținut 52,08% din voturi, față de 47,43% din voturi cumulate de candidatul socialiștilor, Ion Ceban.

Potrivit datelor Comisiei Electorale Centrală a Republicii Moldova, la vot s-au prezentat 248.674 de alegători, ceea ce înseamnă o rată de participare de 39,12%.

La Chișinău au fost organizate alegeri locale anticipate în condițiile în care postul de primar a rămas vacant după ce Dorin Chirtoacă a demisionat în luna februarie, fiind suspendat din cauza dosarelor sale penale.

În noiembrie 2017, a fost organizat și un referendum pentur revocarea lui, care a fost însă invalidat din cauza prezenței scăzute la urne. Dorin Chirtoacă este acuzat de acte de corupere pasivă în formă agravată, precum și trafic de influență în dosarul parcărilor plătite de la Chișinău.


Pagina a fost generata in 0.153 secunde