Alegeri SUA 2020. Joe Biden se angajează să "refacă sufletul Americii"

414
Alegeri SUA 2020. Joe Biden se angajează să
Candidatul democrat la funcţia de preşedinte Joe Biden a mulţumit alegătorilor americani pentru că i-au acordat o "victorie convingătoare" şi s-a angajat să "refacă sufletul Americii" şi fie "un preşedinte care uneşte, nu care divide" în discursul pronunţat sâmbătă seara la Wilmington, Delaware, după ce presa a anunţat în cursul zilei victoria sa în scrutinul prezidenţial din 3 noiembrie, informează AFP şi dpa, citate de Agerpres.


Preşedintele ales a cerut americanilor să nu îşi mai trateze "adversarii ca pe duşmani" şi a promis că America va fi "din nou respectată în lume".


Este "timpul să vindecăm America", le-a spus el sutelor de susţinători adunaţi să îl asculte."Să ne vedem, să vorbim","să ne dăm o şansă", a insistat el într-un discurs cu accente aprinse.


"Am candidat pentru această funcţie pentru a reface sufletul Americii, pentru a reconstrui coloana vertebrală a acestei naţiuni, clasa de mijloc, şi pentru a face ca America să fie respectată din nou în întreaga lume", a declarat Biden în faţa mulţimii entuziaste de susţinători."Şi acum munca de a îndeplini această viziune a devenit realitate".


Biden le-a mulţumit alegătorilor afro-americani pentru sprijinul acordat în timpul campaniei electorale."Mi-aţi ţinut mereu spatele şi o să vi-l ţin şi eu vouă", a afirmat politicianul democrat.


Preşedintele ales al SUA a mai declarat că munca sa va începe cu "obţinerea controlului asupra COVID"."Nu voi precupeţi niciun efort, niciunul, şi niciun angajament pentru a face reversibilă această pandemie", şi-a asigurat Biden audienţa.


El a precizat că luni va crea un grup de oameni de ştiinţă care vor pune în aplicare planul său de combatere a pandemiei noului coronavirus după ce va prelua funcţia de preşedinte."Luni voi înfiinţa un grup de oameni de ştiinţă şi experţi" pentru a lucra "la un plan care va intra în vigoare începând cu 20 ianuarie 2021", a declarat Joe Biden.


Fără a-şi menţiona rivalul, fostul vicepreşedinte din administraţia Barack Obama a afirmat că înţelege "dezamăgirea" alegătorilor republicanului Donald Trump, care refuză să îşi recunoască înfrângerea."Eu însumi am pierdut alegeri, dar (...) este timpul să punem deoparte retorica abrazivă, să reducem temperatura", a spus el.


"Voi lucra la fel de mult pentru cei care nu m-au votat ca şi pentru cei care m-au ales", a promis Joe Biden. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.707 secunde