Alegeri prezidențiale 2019: Adresele unor secții de votare organizate în străinătate, modificate pentru turul doi

152
Ministerul Afacerilor Externe anunță că a solicitat Autorității Electorale Permanente modificarea adreselor unor secții de votare organizate în străinătate în contextul celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale, ca urmare a unor situații obiective.

"În continuarea demersurilor de organizare a procesului de vot în străinătate pentru turul al doilea al alegerilor prezidențiale, Ministerul Afacerilor Externe a solicitat astăzi, 15 noiembrie 2019, conform legii, Autorității Electorale Permanente modificarea adreselor unor secții de votare. Aceste modificări sunt necesare ca urmare a unor situații obiective și au în vedere asigurarea unor condiții optime pentru cetățenii români care vor vota în străinătate pentru turul al doilea", informează un comunicat remis vineri de MAE.

Astfel, în cazul secției de votare 178 (Leipzig) autoritățile locale au notificat misiunea diplomatică asupra indisponibilității locației asigurate pentru turul întâi. Reprezentanții misiunii diplomatice au întreprins demersuri pentru relocarea secției 178 în alt spațiu. Adresa noii locații a secției de votare este Administrația Primăriei Leipzig, Burgplatz 1 (intrarea prin strada Markgrafen nr. 3), 04109 Leipzig.

Ministerul Afacerilor Externe a solicitat, de asemenea, aprobarea Autorității Electorale Permanente pentru relocarea uneia dintre cele două secții de votare care au funcționat la Plymouth la turul I al alegerilor prezidențiale (secția de votare nr. 578) la Londra/Edgware.

Propunerea este fundamentată pe constatarea unui flux foarte mare de alegători la unica secție de votare din Londra/Edgware (cea mai solicitată, practic, dintre secțiile de votare din străinătate), la primul tur al alegerilor (cu o prezență de 7.264 alegători), comparativ cu afluența relativ redusă înregistrată la cele două secții din Plymouth (la primul tur de scrutin înregistrându-se un număr total de 792 votanți la ambele secții).

Prin relocarea propusă se urmărește, astfel, crearea condițiilor necesare pentru optimizarea și eficientizarea procesului de gestionare a fluxurilor anticipate de votanți în cele două circumscripții la cel de-al doilea tur al alegerilor. Persoanele care vor dori să-și exercite dreptul de vot în Plymouth, o vor putea face, și la turul al doilea, la secția nr. 579, care va continua să funcționeze la aceeași adresă ca și la primul tur: Pilgrim Church, St. Levan Road Plymouth, PL2 3AE. În ceea ce privește noua adresă a secției de votare nr. 578, aceasta este The Hive London, Camprose Avenue, Londra, HA8 6AG, precizează MAE.

În cazul secției 734 (Madridejos, Spania), locația utilizată la primul tur al alegerilor prezidențiale nu mai corespunde standardelor de siguranță necesare desfășurării în condiții optime a activităților specifice votării, ca urmare a deteriorării plafonului locației și a unor defecțiuni ale sistemului de încălzire. Întrucât aceste aspecte nu pot fi remediate în timp util, secția va fi relocată la următoarea adresă: CEIP SANTA ANA - Salón de Actos, Calle Ruiseñor, nr. 1, 45710 Madridejos.

Potrivit sursei citate, ca urmare a acestor demersuri, Autoritatea Electorală Permanentă a operat modificările solicitate, prin adoptarea Hotărârii AEP nr. 43 din 15 noiembrie.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că votul pentru turul al doilea al alegerilor prezidențiale în cele 835 de secții organizate în străinătate se desfășoară pe parcursul a trei zile: vineri, 22 noiembrie, în intervalul orar 12:00 - 21:00, sâmbătă, 23 noiembrie, și duminică, 24 noiembrie, în intervalul orar 7:00 - 21:00.

Totodată, MAE reiterează recomandarea adresată cetățenilor aflați în străinătate pe durata celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale de a se prezenta la vot în cursul celor trei zile menționate pentru a evita aglomerarea în ultima zi.Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.6275 secunde