Alegeri locale la Moscova. Cine pierde și cine câștigă

168
Alegeri locale la Moscova. Cine pierde și cine câștigă - alegeri-1568058092.jpg

Articole recomandate

Partidul Rusia Unită, care îl sprijină pe președintele Vladimir Putin și care se află la putere, a pierdut un număr mare de mandate în consiliul local din Moscova, a relatat, ieri, agenția de știri RIA, sugerând că strategia de vot promovată de oponenți ar fi dat rezultate, potrivit agenției Reuters, consultată de Agerpres. 


Alegerile de duminică au fost unul dintre cele mai atent monitorizate scrutine din ultimii ani după ce excluderea multor candidați de opoziție a declanșat cele mai ample proteste din capitala Rusiei din ultimul deceniu. 


Deși local, scrutinul de la Moscova a fost prezentat de proeminentul politician de opoziție Aleksei Navalnîi și de aliații săi ca o oportunitate pentru o consolidare în fața partidului Rusia Unită înaintea alegerilor parlamentare naționale din 2021. 
Protestele au izbucnit la mijlocul lunii iulie, după ce Comisia Electorală Centrală a refuzat să înregistreze un număr mare de candidați ai opoziției, spunând că aceștia nu au reușit să adune suficiente semnături de la susținători reali. 
Candidații excluși, printre care și aliați ai lui Navalnîi, au denunțat acțiunea, spunând că este un truc folosit pentru a-i opri să câștige locuri în consiliul local din Moscova. 


Navalnîi și-a îndemnat susținătorii să voteze tactic în întreaga Rusie pentru candidatul cu cele mai mari șanse de a învinge Rusia Unită. 


Candidații de la Moscova ai Rusiei Unite s-au promovat ca independenți, într-o aparentă încercare de a se distanța de partid, a cărui popularitate este la cel mai scăzut nivel din ultimii peste 10 ani. 


Rezultatele aproape complete citate de agenția de știri RIA sugerează că Rusia Unită a pierdut aproape o treime din mandatele pe care le deținea până acum. 


Conform RIA, Rusia Unită ar urma să controleze 26 din cele 45 de locuri din consiliul local din Moscova, suficiente pentru a-și menține majoritatea. La alegerile din 2014 s-a descurcat mai bine, obținând 28 de locuri cu numele său și alte 10 prin candidații independenți pe care i-a susținut. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.595 secunde