Alegeri în Bulgaria. Cine a câștigat primăria Sofia

180
Alegeri în Bulgaria. Cine a câștigat primăria Sofia - alegeri-1572903762.jpg

Articole recomandate

Partidul aflat la guvernare în Bulgaria, GERB (conservator, al premierului Boiko Borisov), a păstrat controlul asupra Sofiei în alegerile pentru primăria capitalei bulgare, primărița în exercițiu, Iordanka Fandakova, învingând-o pe rivala sa, independenta Maia Manolova, în turul doi de scrutin care a avut loc duminică și asigurându-și un al patrulea mandat, informează Reuters, care citează exit-poll-uri. 


Votul a testat sprijinul de care se bucură partidul GERB după o serie de scandaluri de corupție. 


Potrivit sondajelor efectuate la ieșirea de la urne, Fandakova a câștigat 51% din voturi, în timp ce contracandidata sa, susținută de socialiști și de alte câteva partide, a reușit să obțină 42%. Pe restul de 8% de buletine de vot, alegătorii au bifat opțiunea "nu votez pentru nimeni". Reuters citează exit-poll-uri ale companiilor independente Alpha Research și Trend, care o creditează pe Fandakova cu 51-53,5% din voturi, în timp ce Manolova ar fi obținut între 40,6-42,8%. 


Candidații GERB la posturile de primari au câștigat în Varna, important port la Marea Neagră, și în cel de-al doilea oraș al țării, Plovdiv. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5875 secunde