Ursula von der Leyen:

"Albania și Macedonia de Nord ar fi meritat începerea negocierilor de aderare la UE"

172

Articole recomandate

"Albania și Macedonia de Nord ar fi meritat ca negocierile de aderare la Uniunea Europeană a acestor state să înceapă", a declarat, miercuri, noua președintă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, într-o conferință de presă la Strasbourg, transmite AFP. 


"Cele două state merită ca noi să nu schimbăm regulile la mijlocul drumului", a adăugat ea, răspunzând întrebărilor presei, la scurt timp după ce a obținut votul de învestitură al Parlamentului European în favoarea executivului european pe care îl va conduce. 


La summitul din octombrie, liderii Uniunii Europene au respins deschiderea negocierilor de aderare cu Macedonia de Nord și Albania, din cauza opoziției Franței, Danemarcei și Olandei, care au susținut că aceste două state balcanice au nevoie de reforme suplimentare în administrație și în sistemul de justiție. Franța, în special, a subliniat că dorește o reformă a procesului de aderare înaintea unei noi extinderi, o decizie care ar necesita unanimitate din partea statelor membre. 


În paralel cu inițiativa franceză, șase state (Austria, Cehia, Italia, Polonia, Slovacia și Slovenia) s-au declarat "pregătite să se angajeze în mod constructiv pentru ameliorarea acestui proces' de extindere a UE". 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3726 secunde