Al șaptelea francez condamnat la moarte pentru apartenență la gruparea Stat Islamic

187
Al șaptelea francez condamnat la moarte pentru apartenență la gruparea Stat Islamic - statulislamichepta-1559134953.jpg

Articole recomandate

Un tribunal din Bagdad l-a condamnat la moarte pe Yassine Sakkam pentru apartenență la gruparea jihadistă Stat Islamic (SI), ridicând la șapte numărul francezilor care au fost condamnați la pedeapsa capitală în decurs de patru zile în Irak, relatează AFP.

''Recunosc că am jurat supunere (Statului Islamic). Iau un salariu de 70 de dolari'' pe lună, a declarat în cursul audierilor bărbatul în vârstă de 29 de ani, unul dintre francezii din cadrul SI cei mai mediatizați.

''În Franța nu mă interesa nimic, nici Palestina, nici Irakul, nici războiul. Doream doar să câștig bani. Între două pahare (de alcool) și cocaină, l-am sunat pe fratele meu (din Siria) și i-am spus: 'Vreau să te văd' '', a povestit el.

Întrebat de judecător unde se află în prezent fratele său, el a răspuns: ''Și-a detonat încărcătura aflată asupra sa la frontiera irakiană''. ''Regret, cer iertare statului irakian și victimelor'', a continuat el.

Mai înainte, tot miercuri, același tribunal l-a condamnat la moarte pe tunisianul Mohammed Berriri (24 de ani), pentru aceeași acuzație.

Berriri și Sakkam au fost arestați în Siria, apoi transferați în ianuarie în Irak împreună cu un grup de 10 presupuși jihadiști francezi. Șase dintre ei au fost condamnați la moarte începând de duminică pentru că au aderat la gruparea Stat Islamic.

Potrivit legii irakiene, cei care au aderat la o organizație ''teroristă'' - fie că au luptat sau nu - sunt pasibili de pedeapsa cu moartea. Bagdadul a condamnat deja peste 500 de străini ai grupării Stat Islamic - bărbați și femei -, dar nici unul nu a fost executat până acum .

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.434 secunde