Al doilea atentat în Rusia: 14 morți, zeci de răniți

217
Al doilea atentat în Rusia: 14 morți, zeci de răniți - rusia-1388407856.jpg

Articole recomandate

Zece persoane au murit în urma unei explozii produse luni dimineață într-un troleibuz din Volgograd, în sud-vestul Rusiei, unde un atentat sinucigaș a provocat moartea a 17 persoane, duminică, au anunțat agențiile ruse, citate de AFP.
Cel puțin 23 de persoane, inclusiv un copil în vârstă de un an, au fost transportate la spital după atacul cu bombă comis luni dimineața împotriva unui troleibuz în orașul rus Volgograd, au declarat serviciile medicale regionale pentru Itar-Tass, relatează agenția rusă în pagina electronică.
Cel puțin 14 persoane au murit în acest atentat, potrivit ultimului bilanț anunțat de Ministerul rus al Sănătății.

"Numărul morților a crescut la 14, iar cel al răniților la 28", a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, Oleg Salatai, citat de agențiile ruse.
Primele informații sugerează că explozia de luni dimineață a fost opera unui atacator sinucigaș, potrivit unei surse din cadrul serviciilor de securitate.
Bomba a explodat în momentul în care troleibuzul traversa o zonă apropiată de una dintre piețele orașului.

Un reporter al Itar-Tass, care s-a aflat la fața locului, a declarat că troleibuzul a fost spulberat de explozie, din el rămânând doar carcasa metalică. Trupurile neînsuflețite ale victimelor zac în jurul acestuia.
Primele elemente ale anchetei privind acest atentat arată că "dispozitivul exploziv a fost declanșat de un kamikaze de sex masculin", a precizat comitetul de anchetă rus într-un comunicat.

Explozibilul folosit pentru atentat prezintă elemente "identice" cu cel folosit duminică, ceea ce "confirmă versiunea unei legături între cele două atentate", a adăugat acest organism.
 Președintele rus, Vladimir Putin, a ordonat sporirea măsurilor de securitate în toată Rusia, în urma celor două atentate comise duminică și luni la Volgograd, a anunțat comitetul rus de anchetă, citat de AFP.
Putin a "dat comitetului național antiterorism o serie instrucțiuni pentru sporirea securității pe tot teritoriul Federației Ruse", a declarat un purtător de cuvânt al comitetului, citat de agențiile ruse.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6146 secunde