Ajutorul acordat Republicii Moldova în primă fază, echipamente de protecţie medicală

Miercuri, 10 Februarie 2021
834
Ajutorul umanitar extern de urgenţă acordat de Guvern cu titlu gratuit Republicii Moldova în efortul de combatere a pandemiei COVID-19 va consta, în primă fază, în echipamente de protecţie medicală în sumă de aproape 11 milioane de lei, transportul urmând a fi efectuat de reprezentanţi ai IGSU în perioada 11 - 13 februarie, a informat, miercuri, premierul Florin Cîţu, potrivit Agerpres.


"Urmare a vizitei preşedintelui României în Republica Moldova şi implicit a deciziilor luate şi activării de către Republica Moldova a mecanismului european de protecţie civilă în data de 4 februarie 2021, Guvernul României a decis acordarea unui ajutor umanitar extern de urgenţă cu titlu gratuit pentru autorităţile din Republica Moldova. Delegaţia României participantă la misiune va fi formată din reprezentanţi ai IGSU, din opt persoane", a declarat Cîţu, la finalul şedinţei de Guvern.


El a precizat că, în primă fază, vor fi oferite echipamente de protecţie medicală: 1,5 milioane măşti chirurgicale, 100.000 de măşti FFP3, 100.000 de combinezoane, 100.000 de mănuşi nesterile.


Pagina a fost generata in 0.3795 secunde