Africa de Sud pregătește peste 1,5 milioane de morminte pentru pandemia COVID-19

148
Africa de Sud pregătește peste 1,5 milioane de morminte pentru pandemia COVID-19 - soc-1594277436.jpg

Articole recomandate

Regiunea sud-africană Gauteng, unde se află și orașele Johannesburg și Pretoria și care a devenit epicentrul pandemiei de COVID-19 pe continentul african, intenționează să sape peste 1,5 milioane de morminte pentru eventualitatea în care acestea ar fi necesare din cauza răspândirii necontrolate a coronavirusului, relatează agenția EFE.


Este ceea ce a declarat responsabilul provincial pentru sănătate, Bandile Masuku, la o conferință de presă desfășurată la Johannesburg înaintea unei vizite pe un teren unde se sapă deja morminte pentru situația în care ar fi nevoie de înmormântări masive.


''Pregătim peste 1,5 milioane de morminte. Este o discuție incomodă, pentru un medic nu este una dintre cele mai bune teme, dar aceasta este realitatea cu care suntem forțați să ne confruntăm și pentru care trebuie să fim pregătiți'', a explicat responsabilul sud-african, scrie Agerpres.


Africa de Sud este țara cea mai afectată de pandemia COVID-19 pe continentul african, cu circa 40% din cazurile descoperite pe acest continent. Până în prezent în Africa de Sud au fost confirmate 215.855 de cazuri de coronavirus, dintre care 3.502 decese.


Relativ ferită de pandemie când aceasta se extindea în Europa, începând din luna iunie Africa de Sud a înregistrat creșteri galopante ale infectărilor, care au ajuns în ultima vreme la circa 10.000 pe zi.


Creșterea numărului cazurilor coincide cu relaxarea măsurilor de izolare începând de pe 1 iunie, mai ales în provincia Gauteng, principalul centru politic și economic al țării.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5945 secunde