Adrian Streinu-Cercel estimează o rată de infectare de 1 la 10: Rezultatele restricţiilor se văd după şase săptămâni

197
Adrian Streinu-Cercel estimează o rată de infectare de 1 la 10: Rezultatele restricţiilor se văd după şase săptămâni - adrian-1635085805.jpg

Articole de la același autor

Medicul infecţionist Adrian Streinu-Cercel spune că medicii se aşteaptă ca numărul persoanelor infectate cu SARS CoV-2 să crească în perioada următoare.


Potrivit Realitatea.net,  acesta a spus că rata de infectare a crescut de la 1 spre 10.


„La rata de transmitere pe care o cunoaştem în momentul de față ne aşteptăm ca numărul pacienţilor să crească. Dacă pentru tulpina din Wuhan aveam o rată de transmitere de 1 la 3, în momentul de faţă este de 1 spre 10. În spatele fiecărei persoane cu un test la nivelul exudatului nazo-faringian pozitiv, avem încă 8 sau 10 persoane în spate asimptomatice şi de care nu se ştie.

Rezultatele restricţiilor se văd după şase săptămâni. Şi este uşor de calculat, pentru că luaţi în calcul o incubaţie de circa 14 zile, la această incubaţie de 14 zile se mai pune, de obicei, încă o săptămână, deci înseamnă 21 de zile, interval în care te uiţi să vezi care este dinamica infectărilor. Şi atunci, asta se multiplică cu un coeficient şi undeva la 6 săptămâni ar trebui să fim pe o pantă net descendentă. Deocamdată, suntem spre un platou”, a explicat Streinu-Cercel, duminică, la Biblioteca Naţională, unul dintre cele şase centre din Capitală unde se desfăşoară Maratonul vaccinării.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6585 secunde