Acuze grave: Un avion israelian a lansat un atac în Egipt

132
Acuze grave: Un avion israelian  a lansat un atac în Egipt - drona-1376230723.jpg

Articole recomandate

O grupare jihadistă a afirmat sâmbătă că un avion israelian fără pilot a ucis vineri, în Peninsula Sinai, patru dintre combatanții săi care se pregăteau să atace Israelul, însă presa oficială a oferit asigurări că a fost vorba despre o operațiune a armatei egiptene, relatează AFP. Ansar Beit al-Maqdis, o grupare care afirmă că este inspirată de Al-Qaida și revendică frecvent atacuri împotriva Israelului, a oferit asigurări pe un forum jihadist că "atacul izraelian" a fost pregătit în "coordonare cu armata egipteană"". Gruparea a promis totodată să își intensifice campania de atacuri cu rachete.

Însă cotidianul Al-Ahram și agenția de presă Mena, ambele guvernamentale, au afirmat că un avion aparținând forțelor aeriene egiptene i-a bombardat pe acești combatanți islamiști care se pregăteau, în apropiere de frontieră, să lanseze o rachetă spre Israel.

Acest tip de atacuri care îi vizează pe israelieni dinspre Peninsula Sinai este relativ frecvent.

"Nu există nici cea mai mică urmă de adevăr cu privire la lovituri israeliene pe teritoriul egiptean, iar afirmațiile despre o coordonare între egipteni și israelieni în acest domeniu sunt absolut fără fundament", a oferit asigurări încă de vineri seara colonelul Ahmed Aly, un purtător de cuvânt al armatei egiptene.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 13 Iulie 2013
Stire din Actual : ISRAELUL și SUA AU ATACAT SIRIA!
Pagina a fost generata in 0.4778 secunde