Acuzații din pușcărie. Liviu Dragnea despre Viorica Dăncilă "Chiar eram foarte nervos"

Miercuri, 01 Iulie 2020
409
Fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea, a declarat în interviul difuzat timp de mai multe zile de Realitatea Plus, că a fost "foarte nervos" în timpul campaniei electorale pentru prezidențiale când Viorica Dăncilă spunea presei că nu ar semna o cerere de grațiere pentru fostul ei șef. Dragnea a acuzat-o pe Dăncilă că de fapt ea a avut inițiativa unei ordonanțe pentru amnistie și grațiere când era prim-ministru, informează Digi24. 


"Ce m-a deranjat foarte mult: doamna Viorica Dăncilă se trezea foarte des vorbind despre faptul că nu mă va grația, una-două nu-l voi grația. Chiar eram foarte nervos și voiam să îi spun: doamna candidat, nu mai vorbi despre faptul că n-o să mă grațiezi pentru că eu nu o să scriu o cerere de grațiere pentru că eu sunt aici nevinovat", a susținut Dragnea.


Acesta a ținut să arunce pe fostul său prim-ministru și pe fostul ministru al Justiției întreaga responsabilitate pentru inițierea discuției despre o ordonanță care l-ar fi scăpat de pedeapsa cu închisoarea în spatele Vioricăi Dăncilă, declarându-se indignat de declarațiile recente făcute de Tudorel Toader și Viorica Dăncilă despre cum au fost presați de Dragnea să adopte un asemenea act normativ.


"Despre amnistie și grațire: prima discuție cu doamna Dăncilă am avut-o în februarie 2018 pe Valea Prahovei, eram acolo cu familiile, tocmai se însera, era zăpadă, și mi-a zis: domnule președinte, să ieșim afară să vă zic ceva. Mi-a zis că e hotărâtă să dea amnistie. Am zis bine. Ea a zis că vrea să dea acea ordonanță de amnistie. I-am zis: Viorica, sunt deciziile tale, dar reține că eu nu-ți cer, nu fac presiuni, deci nu se poate vorbi despre presiune. Peste câteva luni venea și îmi spunea: nu mai vreau să dau amnistie, peste alte câteva luni venea și spunea: vreau să dau amnistie" a susținut Dragnea. 


Liviu Dragnea a acordat un interviu fostei sale consiliere, Anca Alexandrescu, difuzat de postul Realitatea Plus în mai multe episoade. Interviul a generat controverse legate de legalitatea realizării sale și a dus la suspendarea dreptului de muncă pentru fostul șef al PSD, care lucra zilnic la garajul penitenciarului Rahova. Articole din aceeaşi secţiune

Pagina a fost generata in 0.2971 secunde