Activiștii Greenpeace au intrat într-o centrală nucleară din Elveția, pentru a cere oprirea instației foarte vechi

193
Activiștii Greenpeace au intrat într-o centrală nucleară din Elveția, pentru a cere oprirea instației foarte vechi - 308831tricastincentralanucleara-1394016048.jpg

Articole recomandate

Un număr de 100 de activiști Greenpeace au intrat în centrala nucleară Beznau, din Elveția, pentru a cere oprirea imediată a instalației, cea mai veche din lume, a anunțat miercuri organizația într-un comunicat.


Activiștii, provenind din mai multe țări europene, printre care Germania, Austria și Franța, au afișat mai multe pancarte cu mesajul "The End" în centrala Benznau.


Greenpeace menționează că, prin această acțiune, a urmărit să atragă atenția în legătură cu riscurile la adresa Elveției la trei ani de la catastrofa de la Fukushima.


Centrala Beznau, aflată în Aargau, între Basel și Zurich, este cea mai veche din lume, iar experții au avertizat că nu mai este sigură. Centrala are o activitate de 45 de ani, reamintește Greenpeace.


Asociația a cerut, de asemenea, oprirea imediată a centralei Benznau, dar și a celei de la Muhleberg, situată în cantonul Berna.


"Trei dintre cele mai vechi centrale nucleare din lume se află pe teritoriul Elveției", a declarat Florian Kasser, reprezentant al Greenpeace. "Cu aceste instalații nucleare învechite, riscul unui accident nuclear crește zilnic", a mai adăugat el.


Greenpeace a cerut Parlamentului elvețian să se pronunțe în legătură cu data limită pentru exploatarea centralelor nucleare, scrie Mediafax.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.618 secunde