Senatorul american John McCain:

"Această ordonanță subminează progresul făcut de România în lupta împotriva corupției"

186

Articole recomandate

Senatorul american John McCain s-a arătat îngrijorat că progresul înregistrat de România în lupta împotriva corupției ar putea fi subminat de ordonanța de urgență aprobată de guvernul de la București la 31 ianuarie, se arată într-o declarație postată pe site-ul politicianului republican. 


"Sunt îngrijorat de ordonanța aprobată de guvernul României care decriminali-zează anumite fapte penale legate de corupție. Această ordonanță subminează progresul făcut de România în lupta împotriva corupției și ar putea încetini eforturile anti-corupție în viitor", a scris John McCain. 


"Președintele României, Klaus Iohannis, și magistrații au avertizat că o astfel de ordonanță ar submina statul de drept și imaginea României în lume. Românii înțeleg foarte clar consecințele, din moment ce 200.000 de protestatari au fost pe străzi și continuă să demonstreze. Sper ca Guvernul României să asculte și să prevină pasul înapoi în domeniul reformelor", a mai scris senatorul american. 


McCain a mai spus că România este un aliat de încredere în cadrul NATO: are 600 de militari în Afganistan și găzduiește unul dintre scuturile antirachetă esențiale pentru SUA. Din acest motiv, spune senatorul american, integritatea statului de drept, inclusiv legislația anti-corupție, este o piatră de temelie pentru democrația vibrantă din România și e o parte integrantă din elementele care fac din România un aliat capabil și pe care se poate conta. 


"Cu amenințările la adresa democrației în Europa din partea Rusiei și a grupărilor care îi servesc, România nu-și poate permite să se retragă din lupta împotriva corupției", a concluzionat McCain. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 04 Februarie 2017
Stire din Politică-Administrație : BBC despre protestele din România
Pagina a fost generata in 0.918 secunde