ACCIDENT GRECIA: Administratorul firmei care efectua lucrări pe autostrada, acuzat de OMOR

Miercuri, 08 Octombrie 2014
Administratorul companiei care efectua lucrări pe autostrada din Grecia unde a avut loc accidentul în lanț provocat de un român a fost inculpat pentru ucidere din culpă, relatează site-ul publicației Ekathimerini.

Cinci persoane au murit, iar 35 de vehicule, inclusiv trei camioane, au fost implicate în accidentul produs duminică dimineața în nordul Greciei, pe autostrada care face legătura între Veria și Salonic, scrie Mediafax.ro.

Autoritățile au pus sub acuzare doi suspecți: șoferul român care a provocat accidentul și administratorul firmei care efectua lucrări pe autostrada Veria-Salonic.

Șoferul român, în vârstă de 39 de ani, aflat la volanul unui autocamion înmatriculat în România, a lovit 30 de vehicule care erau oprite pe autostradă din cauza unor lucrări. Șoferul a declarat că a văzut semanele de avertizare ale poliției, dar nu a putut reduce viteza, sugerând că ar fi existat probleme tehnice la sistemul de frânare al autocamionului. Șoferul a fost pus sub acuzare pentru omor din culpă și va fi prezentat joi instanței.