Accident cumplit, soldat cu 22 morți în Turcia

575
Accident cumplit, soldat cu 22 morți în Turcia - thumbsbc822469a87d693e8ec78e9c89-1539512297.jpg

Articole recomandate

Accident teribil în Turcia, unde 22 imigranți au murit după ce camionul care-i transporta a căzut într-un canal de irigații. 


Tragedia a avut loc în apropierea orașului Izmir, după ce șoferul a pierdut controlul volanului. Autovehiculul a intrat pe contrasens, a spulberat parapetul și a căzut în gol 20 de metri. Impactul a fost mortal pentru 22 dintre pasageri, printre care și copii, scrie digi24.ro


Cinci oameni au fost scoși în viață dintre mormanele de fiare.

Turcia este o importantă țară de tranzit pentru imigranți, în drumul lor către Occident. Un milion de imigranți au trecut din Turcia în Grecia în 2015, provocând o criză care s-a încheiat cu un acord între UE și Ankara. De atunci, numărul de migranți care au parcurs această rută a scăzut drastic, însă în Grecia s-au înregistrat aproape 25.000 de sosiri de la începutul anului, iar 118 persoane au pierit în această călătorie.

Pe de altă parte, sâmbătă, într-un alt accident, 11 imigranți au murit arși de vii în Grecia, după ce camionul în care erau a luat foc.


Accidentul din Grecia s-a petrecut în nord-estul țării, în apropiere de Kavala, o destinație populară printre turiștii români. Camionul s-a ciocnit de un microbuz, iar mașinile au luat foc apoi. Șoferul camionului a reușit să scape, însă oamenii din microbuz au rămas blocați și nu au mai putut fi salvați. Autoritățile din Grecia au transmis că poliția a încercat să-l verifice pe șofer cu puțin timp înainte de accident, dar el nu a răspuns somației. Mașina a fost folosită înainte pentru a transporta imigranți. Oficialii nu știu încă cine erau cei din microbuz, însă primele informații conduc la concluzia că și aici era vorba despre un transport ilegal de imigranți.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4619 secunde