Abubakar Shekau, liderul grupării jihadiste Boko Haram, s-a sinucis

628
Abubakar Shekau, liderul grupării jihadiste Boko Haram, s-a sinucis - abubakarshekau-1623052946.jpg

Articole recomandate

Liderul grupării jihadiste Boko Haram, Abubakar Shekau, s-a sinucis, susțin militanții islamiști rivali într-o înregistrare audio, informează BBC.


“Shekau a preferat umilinţa în viaţa de apoi umilinţei pe Pământ. S-a sinucis declanşând un exploziv”, este mesajul transmis de o persoană care pare a fi şeful ISWAP, Abu Musab Al-Barnawi.


Gruparea Boko Haram nu a comentat această veste, iar armata nigeriană a anunțat că desfăşoară o anchetă.


În înregistrarea respectivă, ISWAP descrie cum trupele sale, trimise în enclava Boko Haram din pădurea Sambisa, l-au descoperit pe Shekau în casa lui şi au început lupta.


“A bătut în retragere şi a fugit, rătăcind printre tufişuri timp de cinci zile. Cu toate acestea, luptătorii (din ISWAP) au continuat să-l caute şi să-l vâneze până când l-au putut localiza”, potrivit înregistrării.


După ce l-au înconjurat, luptătorii lui Iswap i-au somat pe el şi pe partizanii săi să-şi mărturisească păcatele, dar Shekau a refuzat şi şi-a luat viaţa.


ISWAP, recunoscut de Stat Islamic, a apărut în 2016 în urma unei sciziuni din Boko Haram, pe care o acuză în special de uciderea civililor musulmani.


 


Cine a fost Abubakar Shekau?
 


Abubakar Shekau a preluat conducerea Boko Haram după ce fondatorul grupului a murit în 2009, în timp ce se afla în custodia poliției.


Sub conducerea lui Shekau, Boko Haram a îngrozit nord-estul Nigeriei. Gruparea a organizat numeroase atacuri teroriste și răpiri în toată regiunea.


″Îmi place să ucid ... așa cum mă bucur să mănânc găini și berbeci”, spunea Abubakar Shekau într-un videoclip din 2012.


Cu Abubakar Shekau la conducere, Boko Haram a ucis peste 30.000 de oameni.


Sursa: BBC




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7956 secunde