Absența unei conduceri globale, o amenințare mai mare decât epidemia în sine

134
Absența unei conduceri globale, o amenințare mai mare decât epidemia în sine - 1-1592835620.jpg

Articole recomandate

Absența unei conduceri globale și a unității în lupta împotriva noului coronavirus reprezintă o amenințare mai mare decât epidemia în sine, a declarat luni directorul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, adăugând că politizarea pandemiei a dus la o agravare a acesteia, informează Agerpres.


Tedros Adhanom Ghebreyesus nu a dorit să dezvolte această afirmație, însă OMS a fost criticată de anumite state membre, în special de Statele Unite ale Americii, care au spus că este o organizație prea slabă, prea lentă și prea "dedicată Chinei" în eforturile depuse pentru limitarea pandemiei de COVID-19.


Alte state membre au cerut o revizuire a reacției organizației în fața pandemiei, iar Australia a cerut ca OMS să aibă mai multe prerogative, care să îi permită să reacționeze mai repede în situații de criză sanitară.


"Lumea are nevoie disperată de unitate națională și de solidaritate globală. Politizarea pandemiei a exacerbat-o", a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus la un forum medical - World Government Summit - organizat în format virtual de emiratul Dubai.


"Cea mai mare amenințare cu care ne confruntăm acum nu este virusul în sine, ci absența unei solidarități globale și a unei conduceri globale", a adăugat el.


Directorul OMS a mai spus că anumite părți din regulamentele internaționale de sănătate trebuie să fie consolidate pentru a le face să devină "mai potrivite cu obiectivele lor".


Directorul OMS nu a precizat acele părți de regulamente, adăugând doar că acestea trebuie să fie "coordonate, predictibile, transparente, generalizate și cu finanțare flexibilă" pentru a putea fi pe deplin implementate.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.757 secunde