A murit Felix Habsburg, fiu al ultimului împărat al Austro-Ungariei

993
A murit Felix Habsburg, fiu al ultimului împărat al Austro-Ungariei - felix73548600-1315504225.jpg

Articole recomandate

Felix Habsburg-Lorraine, fiu al ultimului împărat al Austro-Ungariei, a murit la vârsta de 95 de ani, în Mexic, la două luni după decesul fratelui său mai mare, Otto, informează presa austriacă de astăzi.
Felix Habsburg-Lorraine era ultimul supraviețuitor dintre cei opt copii ai lui Carol I, care a condus pentru scurtă vreme Imperiul Austro-Ungar, după decesul lui Franz Joseph în 1916.

Felix Habsburg, care era bancher în Mexic, a murit în localitatea San Angel, în apropiere de Mexico.

Acesta era cel de-al patrulea copil al lui Carol I și al împărătesei Zita. El a plecat în exil alături de familia sa pe când avea doar 3 ani, în Elveția, la Madera și apoi în Olanda, Belgia și SUA.

S-a căsătorit în 1952 cu prințesa Anne-Eugénie de Aremberg, cu care a avut șapte copii.

Felix Habsburg-Lorraine a militat toată viața, alături de fratele său Karl-Ludwig, pentru restituirea bunurilor familiei sale confiscate după căderea Imperiului Austro-Ungar.

Fratele său Otto, moștenitorul ultimului împărat al Austro-Ungariei, a murit pe 4 iulie, la vârsta de 98 de ani, în Bavaria (Germania). El a fost înmormântat la Viena, la funeralii luând parte capete încoronate și cei mai înalți oficiali ai Austriei.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1708 secunde