A fost ridicată amnistia pentru răpirea fiului fostului președinte slovac, Michal Kovac

250
A fost ridicată amnistia pentru răpirea fiului fostului președinte slovac, Michal Kovac - sim4837a831zahmeciar-1491419482.jpg

Articole recomandate

Parlamentul de la Bratislava a anulat miercuri amnistia decretată pentru răpirea în 1995, neelucidată vreodată, a fiului președintelui slovac de la acea dată, Michal Kovac, deschizând calea unei noi anchete, relatează AFP, potrivit Agerpres.


Cu o majoritate de 129 de voturi favorabile, față de unul împotrivă, deputații slovaci au ridicat controversata amnistie decretată în 1998 de premierul din acea perioadă, Vladimir Meciar, "pentru delicte comise în contextul răpirii lui Michal Kovac junior".


Acesta din urmă a fost răpit pentru scurt timp în august 1995 de agresori necunoscuți în Austria vecină.


Amnistia decisă de Vladimir Meciar a alimentat suspiciunile, răspândite în Slovacia, potrivit cărora șeful guvernului a organizat chiar el această răpire pentru a-i aduce prejudicii lui Michal Kovac, adversarul său politic.


Răpit în august 1995 de atacatori neidentificați în Austria, tânărul Michal Kovac, legat la ochi și cu mâinile încătușate, a fost forțat să bea o sticlă de whisky și supus unor descărcări electrice. El și-a recăpătat cunoștința în mașina lui, în apropierea unui comisariat al poliției din orașul austriac Hainburg, în apropierea frontierei slovace.


Michal Kovac a fost primul președinte slovac după scindarea pașnică în 1993 a Cehoslovaciei în două state independente. El a decedat în 2016, în urma unei crize cardiace.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2943 secunde