A fost găsită epava aeronavei dispărute în Pacific

296
A fost găsită epava aeronavei dispărute în Pacific - testflygingavforstenorskef352249-1554879978.jpg

Articole recomandate

Echipele de intervenție au descoperit epava avionului de vânătoare Lockheed Martin F-35 al aviației japoneze, dispărut marți deasupra Oceanului Pacific, în apropierea coastelor nipone, dar soarta pilotului rămâne necunoscută, a anunțat miercuri ministrul apărării și forțelor de autoapărare nipone, Takeshi Iwaya, potrivit Agerpres.


"Am recuperat o parte din coada aparatului" de zbor în cursul unor operațiuni de căutare în mare cu avioane și nave, a precizat ministrul pentru presă.

"Credem că s-a prăbușit", a adăugat el.

Avionul a fost dat dispărut în jurul orei locale 19:30 (10:30 GMT) marți, în timp ce se afla la circa 135 kilometri est de Misawa (nord-estul Japoniei) pentru o misiune de antrenament.

Mai exact, atunci când a dispărut de pe radare, aparatul se afla la 135 km est de baza aeriană din prefectura Aomori, a precizat aviația niponă, citată de Reuters.

Avionul a pierdut contactul cu echipele de la sol la 30 de minute după decolarea împreună cu alte trei aparate. Acesta este primul accident al unui F-35A de a cincea generație.

Japonia a desfășurat avioane F-35A în valoare de 10 miliarde de yeni (aproximativ 80 milioane de euro) pentru a înlocui aparatele sale F-4 învechite. Acest avion a fost unul din cele 13 de același tip din dotarea bazei din Aomori, potrivit unui responsabil din domeniul apărării. Alte 12 avioane de tipul F-35A sunt imobilizate temporar, a precizat ministerul.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6597 secunde