A cedat presiunii internaționale! Iranul trimite cutiile negre Ucrainei

313
A cedat presiunii internaționale! Iranul trimite cutiile negre Ucrainei - ddd-1579356688.jpg

Articole recomandate

Cutiile negre ale avionului de pasageri care a fost doborât "din greșeală" de către forțele iraniene luna aceasta vor fi trimise în Ucraina, a relatat agenția de știri Tansnim, potrivit Reuters. Partea ucraineană a acuzat, vineri, că nu a primit răspunsuri la două solicitări adresate Iranului, în care cerea să i se permită accesul la cutiile negre ale avionului, a scris ziarul Evropeiska Pravda, citând o declarație făcută de Polina Cij, șefa Departamentului de Cooperare Juridică Internațională de pe lângă Procuratura Generală de la Kiev, citează Rador.

În cadrul unei reuniuni a Comisiei parlamentare ucrainene pentru securitate națională și apărare, Cij a menționat că, după ce partea iraniană a anunțat că înregistratoarele de zbor ale avionului prăbușit sunt atât de deteriorate încât nu pot fi deschise decât în anumite condiții de laborator, într-o altă țară, Ucraina a propus laboratorul său "Sikorski", situat în Kiev.

Totodată, premierul canadian Justin Trudeau a făcut apel, vineri, la Teheran, să trimită cutiile negre ale avionului ucrainean, doborât "din greșeală" pe 8 ianuarie de către Iran, la un laborator din Franța, pentru analiză.

"Doar câteva țări precum Franța au laboratoarele capabile de a o face", a spus Trudeau în cadrul unei conferințe de presă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2655 secunde